maandag 26 februari 2007

Speeldag 25

Alweer een voorspelbaar weekendje Serie A: Palermo weer niet gewonnen, Inter alweer een nieuw record, Totti die alweer een penalty mist en winst van Milan met alweer veel geluk. Speeldag 25 in de Serie A.

• Atalanta - Palermo Weer geen drie punten voor de rosanero, maar wel een zware blessure voor keeper en ouderdomsdeken Alberto Fontana: whiplash na een botsing met Atalanta-speler Loria, die zelf enkele minuten buiten bewustzijn was. Memorabel is vooral de lachwekkende, onbestaande dekken op Zampagna bij de 1-0.

• Cagliari - Lazio Weer winst voor Lazio, met als resultaat eindelijk weer een Champions League-plaats voor de troepen van Delio Rossi. Colomba kreeg zijn ontslag bij Cagliari na de wedstrijd, maar ik onthoud vooral de prachtgoal van Rocchi.

• Catania - Inter Overwinning 17 op een rij voor Inter, weer vijf goals tegen voor Catania dat steeds verder wegzakt. Spinesi pakt nog eens rood voor schelden, en Grosso scoort een pareltje voor Inter.
Roma verslaat Reggina met 3-0, dat door winst van Messina weer in degradatienood verkeert, ondanks een gemiste penalty van Totti. Zijn 6e misser op 10 penalties dit seizoen. Messina won dus met 1-0 van Siena, doelpunt in de 94e minuut. Fiorentina na 2-0 tegen Empoli ook weer CL-kandidaat, en Parma scoort 3 keer uit tegen Udinese maar wint toch niet: 3-3. Grootste discussiepunt van het weekend is echter de 1-0 van AC Milan tegen Samp: Ambrosini met een doelpunt in de 92e minuut, nadat Milan al met 10 man stond na 10': rood voor Oddo. Volgende week Palermo - Milan, tijd om El Gordo te fileren...