zondag 25 februari 2007

Spanning

Waar de kampioen in de Serie A eigenlijk al bekend is, is het in de Serie B veel spannender: 7 ploegen binnen een marge van 6 punten. Juventus lijkt nog geen gewonnen spel te hebben: ondanks dat ze maandagavond weer de leiding kunnen pakken tegen onverwachte degradatiekandidaat Modena, klampen vooral Napoli en Piacenza stevig aan. Napoli, rechtstreeks uit de Serie C1B, moet het in hoofdzaak wel hebben van de nieuwe aankopen van de zomer: als het trio Bucchi-De Zerbi-Cannavaro niet draait, draait de ploeg amper. Tenzij woelwater Calaio plots wel eens die unieke match speelt waarin hij heel de match op sleeptouw neemt.

De waarde van De Zerbi werd gisteren nog maar eens benadrukt in de westrijd tegen Triestina: na 10' al 1-0 achter, maar door twee magistrale hoekschoppen en een goal van De Zerbi was het na 90' toch weer mooi 1-3 in het Stadio Nereo Rocco.

Piacenza ruikt ook weer de Serie A, na drie zeer middelmatige seizoenen in de Serie B. De Lupi hunkeren naar een terugkeer van de goeie tijden midden jaren '90, toen Dario Hübner topschutter werd in de Serie A. De weg is nog lang, maar met Giuseppe Iachini aan het roer is de gids zeker ervaren.

Wie wel stilaan lijken af te haken in de promotiestrijd, is Genoa. Italië's oudste en meest gerespecteerd club heeft zeker het potentieel om terug naar het hoogste niveau te stijgen, maar voorlopig komt het er nog steeds niet uit. De terugzetting naar de Serie C1 van 2 seizoenen geleden lijkt nog steeds sporen te hebben nagelaten, want ondanks grote namen als Adailton en Di Vaio modderen de Grifoni toch maar wat aan, getuige de 3-1 pandoering van dit weekend tegen rechtstreeks concurrent Piacenza.

Ik zou er geen geld op durven zetten wie dit jaar de drie promovendi worden, en nog veel minder op de mogelijke degradanten. Maar wat wel zeker is, is dat we nog een fantastische tweede seizoenshelft mogen verwachten.

Geen opmerkingen: