maandag 26 februari 2007

Bijltjesdag

Zes nederlagen op rij betekenen het einde van Alberto Zaccheroni bij Torino. En door wie wordt hij vervangen? Jawel, Gianni De Biasi. Net zoals ik ongeveer een week geleden al voorspelde. De Biasi werd twee dagen voor het begin van dit seizoen buitengekegeld bij Toro na een ronduit miserabele voorronde, en nu moet hij de ploeg dus in A houden.

Maar niet alleen in Turijn keerde een oude bekende terug: na het 0-2 verlies tegen Lazio van gisteren is Franco Colomba buitengesmeten bij Cagliari, en vervangen door de 39-jarige Marco Giampaolo. Juist ja, dezelfde Marco Giampaolo die negen speeldagen geleden bij Cagliari ontslagen werd en werd vervangen door Franco Colomba. Rare jongens, die Italianen.

En ook in de Serie B was er een terugkeer: Bari ontsloeg Rolando Maran, en verving hem door Giuseppe Materazzi. Niet alleen de vader van het Beest, maar ook al een coach van Bari tussen '92 en '96.

En tenslotte mocht ook de coach van Triestina opkrassen na de 3-1 nederlaag tegen Napoli. Andrea Agostinelli out, Franco Varrella in. Weer een paar werkloze coaches bij dus.

Geen opmerkingen: