maandag 24 september 2007

Speeldag IV: Ciao zwart beest

Vierde speeldag in Italië, en wederom veel verrassingen. Leider Roma, tot gisteren zonder puntenverlies, speelde 2-2 gelijk tegen Juventus. De Romeinen hadden veel meer verdiend: 4-1 had geen overdreven uitslag geweest, al moeten we er voor de eerlijkheid bij vermelden dat Del Piero ook een penalty huizenhoog overschoot. De redder in nood bij Juventus was alweer Vincenzo Iaquinta, die twee minuten voor tijd de gelijkmaker scoorde.

Ook Inter, nummer twee in de stand, verloor punten. De Nerazzurri mochten al na 54 seconden achtervolgen aan de Tyrrheense kust, nadat Daniele De Vezze Livorno op voorsprong schoot na geblunder in de Milanese verdediging. Ibrahimovic zorgde voor aansluiting, maar Livorno kwam na een penalty op 2-1. Maar alweer Ibrahimovic zorgde ervoor dat Inter geen tweede keer gezichtsverlies leed deze week, nadat eerder ook al werd verloren tegen Fenerbahce. 2-2, en geen leidersplaats. Maicon mag trouwens een nominatie voor 'Lul van de week' verwachten na zijn trap aan het adres van Erjon Bogdani, die terecht bestraft werd met een rode kaart.

De voorlopige verrassing van het seizoen blijft intussen Atalanta Bergamo. In het tussenseizoen een aantal sterkhouders en coach Colantuono verloren, maar na een late 2-1 zege tegen Lazio gisteren nog steeds ongeslagen. Alweer een gouden treffer van Ricardo Zampagna. Lazio blijft intussen nog steeds wachten op de eerste seizoensoverwinning. 3/12 is een uitermate flauwe start, en Delio Rossi zal het roer flink mogen omgooien wil hij het einde van het seizoen halen. Mooi moment: Simone Inzaghi die bij Atalanta nog tien minuten mag meespelen tegen zijn ex-ploeg.

Palermo mocht voor de Derby Delle Isole op bezoek bij het Sardijnse Zwarte Beest: nog nooit konden de Sicilianen in de Serie A winnen op bezoek bij Cagliari. Een vroege volley van Cristian Zaccardo brak de ban: 0-1 na 90 minuten, en Palermo terug op 3 punten van de leiders. Ideale voorbereiding voor de match van woensdag tegen Milan, dat momenteel nergens staat.

Naast Roma - Juve moest Sampdoria - Genoa het hoogtepunt van de vierde speeldag worden, maar het draaide anders uit. De eerste Derby Della Laterna in de Serie A sinds 13 jaar eindigde op 0-0, en gedurende de hele eerste helft was ergeen enkel schot op doel. Wat viel er dan wel te beleven? Voor de wedstrijd vonden de Ultras van beide rivalen het nodig om wat amok te maken. De beelden daarvan zijn hier te vinden.

Voor de rest: Catania verloor met 0-1 van Fiorentina, dat goed bovenin blijft meedraaien, en Napoli - Empoli eindigde zoals het begon. Massimo Maccarone werd bijna gelyncht door de Siena-fans nadat hij bij een 1-0 achterstand tegen Torino twee penalties miste, maar hij zette zijn fouten uiteindelijk toch nog recht om zo Siena zijn tweede puntje van het seizoen te bezorgen. Antonio Di Natale, de man in vorm in Italië, schonk Udinese met twee doelpunten de overwinning tegen Reggina. De eerste blijven goed meedraaien bovenin, de andere weten nu al dat het een verschrikkelijk lang seizoen wordt. Ook Milan bakt er tegenwoordig niet veel van: 1-1 tegen Parma.

Ten slotte nog een hilarisch beeld uit Juventus - Udinese van vorig week: Gobbi-fan gooit bommetje richting veld, en wordt vervolgens verraden door zijn mede-fans.

Geen opmerkingen: