vrijdag 21 september 2007

Uefa Cup Round-Up

Verdeeld Italiaans succes gisterenavond op de Europese velden: twee nipte overwinningen en twee gelijke spelen. Een flauw Palermo haalde het in de allerlaatste minuut van Mlada Boleslav dankzij een goal van Bosko Jankovic. Vooral voorin ontbrak het de Palermitanen aan kracht, met Cavani en Brienza als startende spitsen in plaats van Amauri en Miccoli. Wel goeie punten voor nieuwe aanwinst Fabio Caserta, die de beslissende pass verstuurde.

Europees debutant Empoli haalde het met 2-1 van FC Zürich en mag trots zijn op die prestatie. Over twee weken moet een gelijkspel in Zwitserland zeker mogelijk zijn, waarna de onverhoopte poulefase lonkt.

Voor Fiorentina en Sampdoria begon de UEFA Cup iets minder positief. Fiorentina keek al na 26' tegen een 1-0 achterstand aan in Groningen, na een doelpunt van Lovré. Vroeg in de tweede helft zette Semioli de bordjes weer gelijk, maar Fiorentina bleef uitblinken in ongeïnspireerd en mak voetbal. De Blucerchiati speelden thuis 2-2 tegen Aalborg, en dat ondanks een sterke aanval. De troepen van Mazzarri (die net als Aalborg uit de Intertoto komen) zullen binnen twee weken uit een ander vaatje moeten tappen, of het Europese avontuur van Samp zou er wel eens sneller dan verwacht op kunnen zitten.