donderdag 21 juni 2007

Calciomercato, deel 754 (a.k.a. fuck Juve)

Eén jaar zijn ze weggeweest, en het is weer van de kloten: het koopgedrag van Juventus begint al even hard te storen als dat van Chelsea. Vandaag aangekocht: Tiago van Lyon, en Sergio Almiron van Empoli. 'Wacht eens, die Almiron, zat Palermo daar ook niet achter?' Juist ja, vandaar de ergernis. Ik snap het toch niet zo goed: Almiron wordt waarschijnlijk de zoveelste middenvelder bij Juve, terwijl hij bij pakweg Palermo of Fiorentina uit kon groeien tot publiekslieveling. Is de lokroep van de titel dan zo groot dat principes er voor moeten wijken? Over Tiago kunnen we heel kort zijn: fantastische voetballer, maar een enorme goudzoeker. Chelsea, Lyon, nu Juventus...hoe lang is het geleden dat Tiago géén titel gewonnen heeft?
Juve heeft ook Piacenzaan Nocerino binnen, die al voor 50% eigendom was van de club.

Ook goed op dreef op de transfermarkt is de echte club uit Turijn, Torino. Na eerder deze week al Eugenio 'superman' Corini te hebben binnengehaald, volgden gisteren Vince Grella en Nicola Ventola en vandaag Paolo Zanetti en Sasa Bjelanovic. Novellino wil volgend jaar zeker de degradatiezone vermijden, en met deze aankopen als aanvulling bij onder andere Rosina ziet de toekomst er goed uit voor de Granata.

Minder goed ziet het er uit voor Leandro Grimi. 'Wie?' Juist, ja. Grimi werd in januari bij Milan nog binnengehaald als de gedoodverfde opvolger van Paolo Maldini, maar wordt volgend seizoen al uitgeleend aan Sporting Lissabon. Wat bewees Grimi dit seizoen in de Serie A? Niks, aangezien hij welgeteld 3 keer mocht invallen van Ancelotti. Ter vergelijking: Maldini had op zijn 22e, de leeftijd die Grimi nu heeft, al bijna 100 wedstrijden achter zijn naam staan bij de Rossoneri.

Ook nieuwkomer Genoa liet van zich horen: hun nieuwste aanwinst is Marco Borriello. Doet die naam geen belletje rinkelen? Borriello werd dit jaar geschorst wegens dopinggebruik, dat volgens de arme man de schuld was van zijn sletterige vriendin. Wordt nog lachen!

Die andere nieuwkomer, Napoli, ziet het iets groter: volgens verscheidene Italiaanse kranten zou er een akkoord zijn met Reggina voor de transfer van topspits Rolando Bianchi en met Brescia voor die van jong talent Marek Hamsik. Zou een enorm sterke move zijn van Napoli, aangezien beide spelers ook in de belangstelling staan van de topclubs.

1 opmerking:

Anoniem zei

Op zich vind ik Tiago verre van slecht, maar of ie het zal kunnen waarmaken valt af te wachten!
Blijf toch nog steeds wachten op een "échte" versterking, vooral id verdediging. Je gaat me niet vertellen dat je geen GROTE vis kan vangen met een inkoopbudget van om en bij de 100 miljoen!
Wél heel tevreden met het bijtekenen van Gianluigi natuurlijk :). Ook het binnenhalen van Ianquinta kan meer opleveren dan iedereen verwacht, althans, dat hoop ik toch!