dinsdag 19 juni 2007

Transfers, transfers, transfers!

Als je zo'n weekje verdwijnt wordt het op de duur rampzalig om alles bij te houden, maar dus toch een poging:

  • Claudio Bellucci, vorig jaar 19 goals in de Serie B, verlaat na 6 jaar Bologna en mag het terug gaan proberen op het hoogste niveau: Sampdoria haalt zijn jeugdproduct gratis terug uit Emilia. Bellucci is er ook al 32, maar ik ben enorm blij dat we hem terug meer aan het werk gaan zien volgend seizoen.

  • Kan hij meteen de plaats innemen van Fabio Bazzani: die verlaat na 5 seizoenen Sampdoria voor tweedeklasser Brescia. Rare transfer, want Bazzani is een schitterende voetballer.

  • De komst van Luigi Del Neri naar Atalanta als nieuwe coach zorgt voor beroering: Del Neri doet niet mee aan het 'de nummer 10 is de belangrijkste man op het veld'-spelletje, en dus vreest Cristiano Doni voor zijn plaats. Ex-coach Colantuono, nu bij Palermo, is van plan om een Roberto Mancini te doen en zowat heel zijn ouwe club naar zijn nieuwe mee te brengen, want na Migliaccio is ook de komst van Doni naar Palermo bijna afgerond. Alweer: woohoo!

  • Ook Gennaro Del Vecchio van Samp staat in de belangstelling van de Sicilianen. Laat maar komen!

  • Eugenio Corini, levende legende en held van velen, heeft een contract voor een jaar getekend bij Torino. Het ga je goed, Eugenio, ik gun je een prachtig seizoen.

  • Parma staat dicht bij het binnenhalen van Fiorentina-spits Reginaldo. De Crociati willen volgend jaar absoluut de degradatiezone vermijden, en Reginaldo zou mooi binnen de ploeg passen. Op voorwaarde dat de fans de Reginaldo-dans leren, that is.

  • Barcelona heeft een bod gedaan op Adrian Mutu: 15 miljoen euro. Fiorentina gaat er waarschijnlijk niet op in. Eat that, Luca Toni: Mutu is voor Viola wel onmisbaar, en is meer waard. Pijnlijk, niet?

  • Fabrizio Miccoli, Juve-huurling bij Benfica, is iets van plan: ofwel wil hij een relatie met Zamparini, of anders een transfer naar Palermo. Lijkt mij een goeie transfer, op één klein detail na: ik zie Zamp in staat om Barzagli in de deal te betrekken.

  • En in tegenstelling tot eerder nieuws: David Suazo heeft het contract van Inter naast zich neergelegd en is sinds gisteren officieel speler van Milan. Daar gaat al dat zorgvuldig opgebouwde respect.

Geen opmerkingen: