woensdag 18 juli 2007

Io, Claudio

Claudio Ranieri, the man formerly known as de meest sympathieke trainer in de wereld voor hij naar Juventus verkaste, staat amper een maand aan het hoofd van het Ouwe Wijf en het zit er al bovenarms op. Toekomstig held van de natie en kapitein van de Azzurini Giorgio Chiellini liet weten dat hij na een topseizoen geen zin heeft in een heel seizoen op de bank. De vrees van Sjors is niet ongegrond: Juventus kocht deze zomer zowat alles en iedereen, wat meestal ten koste gaat van het jonge talent. Paro, De Ceglie en Mirante zijn al vertrokken, en Rafaele Paladino zal hen wellicht volgen: allemaal jongens die vorig jaar geregeld een hele hoop minuten kregen, en zich echt wel lieten zien. Maar nee, bij Juve zien ze meer heil in 30+'ers.

Maar anyway, Chiellini dreigde er dus mee om zijn in 2011 aflopende contract niet te verlengen. Wat een dreigement. Klinkt een beetje als heel de huidige klimaathype. 'Over 250 jaar is er geen leven meer mogelijk op Aarde!'. En? Dan heb ik toch al lang gras op mijn buik. Maar Ranieri reageerde weer in zijn typische stijl:

“I believe the unity of the group is sacred and with his words the player damaged it. I can understand his concerns, but these things must remain in the family. He acted hastily … Alessandro Del Piero must be a role-model. If Chiellini, who has not won a World Cup, is disappointed what should Alex say? What will happen if Chiellini wins something, will he kill us?

Het seizoen is nog niet bezig, en het spel zit al op de wagen...

Geen opmerkingen: