dinsdag 8 mei 2007

Speeldag 35: Bobo's Back!

Laten we maar aftrappen (hihi, kijk, een woordspeling!) met het belangrijkste, mooiste en meest emotionele moment van dit weekend: Christian Vieri is terug. Na een paar anonieme invalbeurten, deed Bobo zondag dit:



Vanop meer dan 45 meter maakt hij zijn eerste goal in 18 maand. Het kost voorzitter Ruggeri 100.000 euro, maar zo'n momenten zijn het waard. Ruggeri had nog meer reden tot vieren, want Atalanta won uiteindelijk met 3-1 van Siena, dat zich plots op een degradatieplaats bevindt. In Italië is er nog één plaats in de Serie B vrij, want sinds dit weekend weet ook Messina zeker dat ze volgend jaar Ascoli mogen gaan vergezellen in de Cadetti. De Sicilianen verloren thuis met 0-1 van kampioen Inter. Di Napoli had de kans om Messina vanop de stip aan de leiding te brengen, maar slaagde daar niet in. Gevolg: Serie B!

Chievo deed een gouden zaak door rechtstreekse concurrent Parma te kloppen, ook al met het kleinste verschil. Enorme blunder van oudgediende Fernando Couto, die wel kijkt en blijft kijken, maar niet aanvalt. Chievo dus terug over Parma naar de 16e plaats. Reggina speelde 0-0 gelijk tegen Sampdoria en bereikt daar niks mee. Bij Sampdoria liet coach Novellino wel al weten dat hij het hoogstwaarschijnlijk voor bekeken houdt op het einde van het seizoen. Kandidaat nummer 1 om Walter op te volgen: Reggina-coach Walter Mazzari. In de strijd om het behoud deden ook Cagliari en Torino een goede zaak: de Sardijnen wonnen oververdiend tegen Udinese. 2-1 werd het op Sant'Elia, na een tumultueuze 1-1 en een rode kaart voor Vincenzo Iaquinta. Torino hield de punten thuis tegen rode lantaarn Ascoli: 1-0.

Bovenaan verzekerde AS Roma zich van de tweede plaats en rechtstreekse deelname aan de Champions League na 1-2 winst tegen Palermo. Alweer geen punten voor de rosanero dus, die gelukkig wel al zo goed als zeker zijn van de Uefacup, maar de felbegeerde Champions League aan hun neus zien voorbijgaan door totale incompetentie, een gebrek aan durf, middelmatige spelers en mekkerende wannabe-topspitsen. En ja, het zit diep. Empoli profiteerde van de misstap van Palermo door met 2-1 te winnen tegen Catania. De Toscaanse dwergen springen over de Sicilianen naar de vijfde plaats, en kunnen zich opmaken voor Europa. Respect voor Gigi Cagni om wat hij nu al twee jaar op rij bereikt met een ploeg die vers uit de Serie B komt en het moet doen zonder echte sterren. Fantastische eerste goal trouwens.

Lazio deed ook haasje-over, met Milan, en springt naar de derde plaats. De Biancocelesti vloerden Livorno met 1-0, en hebben nu genoeg aan 1 punt om zeker te zijn van de CL. Milan speelde 1-1 gelijk tegen Fiorentina en heeft nog 3 punten nodig.

1 opmerking:

Anoniem zei

El goal di l' ano, el goal di Bobo !!!