maandag 28 mei 2007

Arrivederci Luca

Luca Toni, de voetballende huurling, vertrekt na twee seizoenen alweer bij Fiorentina. Al sinds januari gonst het van de geruchten, maar het bestuur van de ploeg uit Firenze maakte op een persconferentie vanmiddag bekend dat Toni volgend jaar niet meer bij Fiorentina zal spelen. Zijn nieuwe ploeg is nog niet bekend, maar het zal een groot verlies zijn voor de Serie A als hij naar het buitenland trekt. De perstekst:

Comunicato stampa
lunedì 28 maggio 2007 16.05
La Fiorentina comunica che questa mattina, come più volte annunciato, il Presidente Andrea Della Valle ha incontrato Luca Toni. Ringraziandolo per l'importante contributo che ha dato alla squadra in queste due stagioni con ben 49 goal segnati, il Presidente ha ritenuto opportuno assecondare la volontà dell'attaccante di proseguire la carriera in un altro Club.

2 opmerkingen:

Unknown zei

da vormt ni echt een probleem voor fiorentina. Ze hebben de nieuwe Luca al in eigen rangen: Pazzini. Zal volgend jaar naast Mutu schitteren, en ze hebben zelfs Reginaldo en Arsenal-talent Lupoli achter de hand.

Steven zei

Ik weet het, maar toch...de tandem Toni-Mutu stond echt wel enorm scherp, zonder Mutu was Toni mss ook maar aan 12-13 goals geraakt dit seizoen. Pazzini is er absoluut klaar voor, maar mag vertrekken bij een goed bod. Raar maar waar. Lupoli heeft een superjaar gespeeld bij Derby en is een toptalent, maar het blijft de vraag of hij het kan waarmaken bij de grote jongens. Mss best eerst een jaartje uitlenen ofzo...

Reginaldo blijft een geheim wapen, maar ondanks zijn goeie periode van de laatste weken is het niet iemand die Fiorentina een heel jaar kan dragen.

Anyway, Bayern betaalt maar 11 miljoen voor Toni: 1 miljoen meer dan Fiorentina Palermo betaalde, en enorm veel te weinig.