zondag 8 april 2007

Ciao Guidolin?

Op drie maand ging hij van clubheld naar meest gehate persoon in het Stadio Barbera, en de 1-3 nederlaag tegen Cagliari van gisteren lijkt de laatste druppel te zijn geweest: Francesco Guidolin staat met één voet in het stempelkantoor. Niemand die het niet zag aankomen. Ik heb altijd ongelooflijk veel respect voor Guidolin gehad, vooral omdat hij ons in het eerste jaar in de Serie A direct naar Europa leidde, maar met de keuzes die hij de laatste maanden maakte ben ook ik allesbehalve tevreden. Palermo is de tweede slechtste ploeg in de terugronde, met 10/36. Alleen Ascoli staat nog achter ons.

Een zekere CL-deelname begint nu bijna een illusie te worden, terwijl het seizoen zo fantastisch begonnen was. Goed, Amauri is geblesseerd en ook Bresciano, Corini en Simplicio waren lange tijd uit, maar dan moet je als coach maar zorgen dat je dat kan opvangen. Pas op, dit is allemaal gebaseerd op uitspraken van voorzitter Maurizio Zamparini, en zijn reputatie kennende kan hij morgen terugkomen op zijn beslissing. Dit is wat Zamp te zeggen had:

“This is Guidolin’s last day on the Palermo bench. I will take two days to reflect on the situation before making my decision official. The only person I can fire for this disaster is the Coach and perhaps we have already waited too long. We had a 12 point advantage over fifth place and frittered it all away. I am thinking of finding an inside solution, because Guidolin seems very stressed, as he showed against Fiorentina. In my view he is transmitting that negativity to the squad. He ruined my Christmas and now he has also wrecked my Easter.”

En zo komen we bij de les van vandaag: je mag zoveel wedstrijden verliezen als je wil, maar als je de feestdagen van je voorzitter gaat verknallen kan je maar beter een andere job gaan zoeken.

Geen opmerkingen: