maandag 12 maart 2007

Speeldag 28: Derby Della Madonnina

De 28e speeldag in de Serie A beloofde veel: de Derby Della Madonnina tussen Inter en Milan, Palermo - Fiorentina en voor de rest veel bewegingsmogelijkheid in het klassement.

In de heenronde werd het duel tussen Inter en Milan een spektakel met 7 doelpunten, deze editie sprongen vooral de spandoeken in het oog:




Maar er werd natuurlijk ook gevoetbald in Milaan. Nadat Inter een zuivere penalty niet kreeg toegekend, bracht El Gordo de Rossoneri op 0-1, maar Cruz en Ibrahimovic (na een traag seizoensbegin begint de Zweed blijkbaar op gang te komen) zorgden voor een verdiende winst voor Inter. Beelden van de wedstrijd, en alle andere wedstrijden, zijn hier te bekijken.

Een probleemloze wedstrijd en drie punten na 90 minuten: twee dingen waar ze bij Palermo al wekenlang naar smachten. Na het debacle in Messina vorige week, was het nu in het eigen Renzo Barbera ook weer feest: Fiorentina (en bijgevolg ook ex-lieveling Luca Toni) kwamen op bezoek. Ploeg in vorm tegen ploeg uit vorm. Toni zal het geweten hebben: de eerste twintig minuten amper een bal geraakt, en dan een buitenspelgoal terecht zien afgekeurd worden. Il Mercenario begint dan wat te zagen tegen Palermo-verdediger Barzagli, met als gevolg dat het publiek vanaf dat moment bij iedere baltoets van Toni een fluitconcert inzette.

Maar er gebeurde nog veel meer. Palermo-speler Guana raakt geblesseerd waardoor de bal in de voeten van Adrian Mutu rolt, die vervolgens drie spelers omspeelt, een fantastische goal maakt en daarna belegerd wordt door de hele ploeg van Palermo voor zijn onsportief gedrag. Coach Guidolin loopt naar de Fiorentina-bank om Viola-coach Prandelli aan te vallen, maar ziet zijn aanval eindigen met een verbanning naar de tribune. Gelukkig was er nog Edison Cavani, die met een magistrale volley de verdiende 1-1 op het bord zette.

Lazio kon dus alweer profiteren, en deed dat ook: 2-3 tegen Reggina. Wel door het oog van de naald dankzij een late goal van Makinwa, maar toch weer 2 punten ingelopen op Palermo, en nu gedeeld 3e met 1 wedstrijd minder. Memorabel moment: Pasquale Foggia, door Lazio aan Reggina geleend, die een prachtige 2-2 maakt.

Onderaan deed vooral Ascoli een fantastische zaak: door het verlies van Reggina, gelijkspelen van Messina en Parma en door zelf met 0-1 te winnen in Siena kruipen de Bianconero een beetje uit het dal en vinden ze terug aansluiting bij de rest van het klassement. Chievo en Cagliari mogen zich steeds meer zorgen gaan maken...

Niet in het overzicht, maar wel hier te vinden: Roma - Udinese. Boxen afzetten bij het bekijken, tenzij je fan bent van ongelooflijk lullige Abba-covers. Twee goaltjes alweer voor Totti, waardoor hij steviger aan de leiding van de topschuttersstand gaat, maar alweer een penalty gemist. Nummer 7 dit seizoen...

Last but not least: Napoli heeft de legendarische 'SSC' terug aan de naam toegevoegd, en heeft sinds dit weekend ook een gloednieuwe site. En wat voor één...klik!

Geen opmerkingen: