zondag 11 maart 2007

Afgang

Iets anders kun je moeilijk zeggen over wat Juventus gisteren overkwam. 3-1 op de broek tegen probleemploeg Brescia, en dat dan nog in het stadion van Modena. Held van de dag was ongetwijfeld Brescia-speler Serafini: nog voor de koffie had hij al een hattrick achter zijn naam staan.

En wat voor hattrick! Ik denk dat Serafini zelf ver moet zijn klaargekomen, want op zo'n manier drie keer scoren is hemels. Dan ben je een goeie. Twee fantastische afstandsschoten en een vliegende schaar. Ik wil deze man bij Palermo volgend seizoen. Hier te bekijken. Het Cosmi-effect lijkt ook bij Brescia zijn werk te gaan doen.De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat de 1-1 van Del Piero ook een pareltje was.

Spijtig genoeg konden de rechtstreekse concurrenten van Juve niet profiteren van de misstap van het Oude Wijf: Napoli, Rimini, Mantova en Genoa speelden allemaal gelijk. Wel (verrassend) veel goals in Lecce - Frosinone en Pescara - Modena. Underachievers Lecce bliezen Frosinone met 5-0 terug naar huis, en dat terwijl de Gialloblù al heel het seizoen boven verwachting goed meedraaien. In het degradatieduel tussen Pescara en Modena scoorden de bezoekers drie keer zoveel goals, als in alle voorgaande uitmatchen samen: 2-6.

Maar laten we vooral niet vergeten wie de held was op deze speeldag: Matteo Serafini. Bedankt!

Geen opmerkingen: