maandag 22 oktober 2007

Speeldag VIII: Saai? Hell no!

Achtste speeldag in Italië, en de spanning blijft. Inter en Juve winnen beiden hun wedstrijd, dus kunnen we die saaie pieten ook weer vergeten tot zaterdag. Fiorentina blijft in het spoor van de twee leiders met alweer een klinkende overwinning. De buren uit Siena kregen een droge 3-0 om de oren, en mochten met een broek vol onbevredigde goesting terug richting Palio-town. Ik heb er geen problemen mee om toe te geven dat Viola momenteel de ploeg is die het beste en mooiste voetbal serveert in Italië. Titelkandidaat? Jawel!

Ook Samp swingde dit weekend: Parma kreeg er ook 3 om de oren, al had het verdict veel zwaarder kunnen zijn zonder Bucchi op de doellijn. Parma blijft achteraan hangen, en voorzitter Ghirardi liet duidelijk weten dat Mimmo Di Carlo's job op de helling staat. En dat laatste geldt ook nog steeds voor Stefano Colantuono: Palermo kon weer niet winnen, en haalde maar 1 punt in Udine. Daarover meer op The Offside.

Nog meer problemen in Milaan, waar AC het weer moest afleggen. 0-1 verlies tegen Empoli, waardoor de Rossoneri nog geen match gewonnen hebben in eigen huis, en Carletto net als vorig jaar onder druk staat nog voor de competitie goed en wel op gang is.

Uitslag van het weekend: Roma-Napoli. 8 goals, en dat voor een half leeg stadion door alweer een belachelijke beslissing van de Italiaanse voetbalbond. Voor alle beelden, zie hieronder.

Geen opmerkingen: