maandag 27 augustus 2007

Speeldag 1: Kick Off

Serie A 2007-2008 is afgetrapt, en dat mogen we gerust letterlijk nemen. Wie dat alleszins deed, is Catania-coach Silvio Baldini. Na wat gezever met Parma-coach Mimmo Di Carlo deed onze goeie vriend dit:



Silvio zou wel eens een serieuze schorsing kunnen oplopen, zowel van de Lega Calcio als van Catania zelf, want na vorig jaar kunnen ze daar elke vorm van geweld missen. Beide ploegen hielden het trouwens iets vriendelijker: 2-2 werd het, waarvan drie pareltjes.

Palermo ging al direct de boot in tegen Roma, al was de 0-2 uitslag overdreven (beelden hieronder). Roma stond na nog geen 3 minuten al 0-1 voor doordat de voltallige Palermo-verdediging nog gezellig een koffietje stond te drinken. Mexes moest maar binnentikken. De tweede goal kwam voor 50% op het conto van wonderboy Alberto Aquilani, die een fantastische pegel liet noteren, en keeper Fontana, die net zijn tas weer had volgeschonken en hopeloos te laat reageerde op voorgenoemde pegel. Wat na de rust volgde was een heuse blitzkrieg van de Sicilianen, maar zonder resultaat. Miccoli speelde als een duivel in een wijwatervat maar vlamde 3 keer op het doelhout, Amauri was duidelijk blij er terug te staan en kopte twee maal op de lat en Cavani zag zijn loeier net naast gaan. Een gelijkspel was verdiender geweest, maar het zal dus volgende week tegen Livorno moeten gebeuren.

Persoonlijke verrassingen: Miccoli is nog beter dan ik dacht, Amauri is genezen en zit vol spelvreugde, Rinaudo kan een grote worden en Capuano speelde een fantastische match. En dat terwijl ik hem een paar weken geleden nog op mijn 'die zien we nooit meer terug'-lijstje had staan. Volgende keer al direct een beslissende speeldag...



De titelkandidaten dan maar. Inter ging al direct de boot in tegen Udinese: nadat keeper Julio Cesar al dom rood pakte, kopte Cordoba in blessuretijd de 1-1 tegen de eigen netten. Mancini mag al direct aan het werk. Milan won de zwaarbeladen wedstrijd bij Genoa met zware 0-3 cijfers, een pijnlijke terugkeer in de Serie A voor de Grifoni. De spelers van beide clubs boden voor de wedstrijd bloemen aan aan de zus van Vincenzo Spagnolo, de Genoa-fan die 13 jaar geleden omkwam bij de rellen tussen rivaliserende supporters.


Ook Juventus maakte zijn rentree in A na een jaartje in de hel. Voor de fans van mooi, eerlijk en leuk voetbal een spijtige zaak, en zeker voor de Livornesi: 5-1 werd het. Drie goals van Trezeguet, twee van Iaquinta. Al waren die van de laatste wel een punt van discussie: imaginaire penaltyfase bij de eerste, en bij de tweede had hij al het veld moeten verlaten voor een drieste tackle. *kuch* Moggi! *kuch*

Lazio kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Torino, waar vooral goudhaantje Rosina zijn beste beentje weer voor zette. Schitterende goal, maar misschien ook wel geholpen door keeper Ballotta's angst voor een gebroken heup door botontkalking op hoge leeftijd.

Voor de rest: Napoli ging bij de terugkeer op het hoogste niveau al direct met 0-2 onderuit tegen degradatiekandidaat Cagliari, Reggina en Atalanta deelden na de 1-1 de punten, Fiorentina won met 3-1 van Empoli en Sampdoria's nieuwe aankopen rendeerden direct: Belluci en Montella zorgden voor 1-2 winst tegen Siena.

Geen opmerkingen: