donderdag 23 augustus 2007

Random News Day

Ja, ik weet dat het lang geleden is, maar het is voor mij ook vakantie. Als goedmakertje: de laatste week voor de competitiestart samengevat.

  • De eerste prijs van het seizoen is verdeeld, en die is voor Roma. De Romeinen versloegen Inter met 0-1 voor de Supercup, een penalty van Daniele De Rossi. Grappig moment nummer 1: Perrotta staat klaar om in te vallen, zegt iets tegen de vierde official en krijgt rood. Hilarisch moment nummer 2: Totti die weigert om de penalty te nemen na zijn 7 missers vorig seizoen.

  • Italië ging gisteren met 3-1 de boot in tegen Hongarije, weliswaar in een vriendschappelijke match. Edoch: Donadoni buiten!

  • Cicinho vertrekt naar Roma. De arme jongen is bang dat hij na de spending spree bij Real niet meer aan de bak zal komen, en vertrekt. Geen slechte aanwinst voor Roma, waar Juan nog niet fit is en Chivu vertrokken is.

  • Ex-Azzurri Stefano Fiore, die vorig seizoen door Valencia uitgeleend werd aan Livorno en Torino, heeft een contract getekend bij tweedeklasser Mantova. Sterke transfer, om de volgende redenen: Fiore is een klasbak, is nog steeds maar 32, heeft hopen ervaring en kan Mantova eindelijk naar die langverwachte en verdiende promotie naar de Serie A brengen. De voorbije twee jaar waren ze er dicht bij, dit jaar zie ik ze er zeker in slagen.

  • Hilariteit in het Noorden, want Milan heeft Emerson terug naar Italië gehaald. 'Emerson, is dat niet die oude, versleten, mekkerende Braziliaan?' Juist ja, die. De persoon die Juventus verliet omdat hij geen zin meer had om voor een sjoemelende ploeg te spelen, vertrekt nu naar een andere sjoemelende ploeg. Kijk daar, hypocrisie!

  • Milan zal de eerste wedstrijd tegen Genoa zonder eigen fans mogen spelen. Reden daarvoor is de laatste Serie A-wedstrijd tussen de twee, ondertussen ook al 12 jaar geleden, waarbij Milanisti een Genoa-fan doodstaken. De Grifoni hebben opgeroepen tot wraak, en dus vonden de ordediensten deze oplossing de beste.

  • Last but not least: Marco Materazzi heeft vorige week eindelijk verteld wat hij tegen Zidane zei in de WK-finale. Beetje belachelijk om daar zo lang over te zwijgen, maar volgens een Spaanse bron zou het nog een beetje anders in elkaar zitten. Zou ook de reden kunnen zijn waarom beiden er zo lang over zwegen:

    "zidane allegedly cheated with a model named nadiya, and zidane’s wife got mad at him when she found out and slept with none other than “superpippo” inzaghi. so, when zidane told materazzi he could have his shirt, materazzi told zidane that he would give the shirt to pippo as it wouldn’t be the first thing of zidane’s he had. the rest is history, and that also explains why both guys seemed reluctant to say what was said, as it would have been really awkward to explain the whole situation for pippo and zidane."

Geen opmerkingen: