donderdag 12 juli 2007

Voos

Het leven is de laatste tijd niet vriendelijk voor Amauri, U allen wel bekend als de beste en coolste spits in de hele Serie A. Na zijn knieblessure in december werd er verwacht dat hij tegen juli terug speelklaar zou zijn, maar die datum is nu verschoven naar eind september. Kutsituatie, aangezien Palermo tijdens Amauri's afwezigheid vorig seizoen volledig stuurloos werd. Bovendien werden spitsen op overschot Caracciolo en Di Michele weggestuurd, waardoor er een spitsenprobleem ontstaat: Miccoli moet zich nog settelen, en nu al alle druk op de schouders van supertalent (geloof je me niet, check zijn stats op het U20-WK) Edison Cavani leggen is niet verantwoord. Dus: spitsen shoppen! Sportief directeur Rino Foschi mag zich intussen wel gaan haasten: Rolando Bianchi staat met één voet in Manchester, Graziano Pellé wordt door alles en iedereen gevolgd, en hoe langer Valeri Bojinov roept dat hij weg wil in Firenze, de groter wordt de kans dat hij bijtekent. Ik ben benieuwd.

Nog slecht nieuws: Cesare Bovo, vorig seizoen al (vreemd genoeg) een half seizoen uitgeleend aan Torino, wordt nu verkocht aan Genoa. Hij tekent voor vijf seizoenen in Ligurië. Torino was 'not amused': ze hadden Bovo graag zelf gehouden. Misschien volgende keer wat sneller met een bod op de proppen komen dan de kat (of de stier) uit de boom te kijken.

En nog meer: Leandro Rinaudo, Palermitaans superster in spe, wordt mogelijk met Roma geruild tegen Aleandro Rosi. Rosi is U21-international en ook een talentje, maar ik schat de groeikansen van Rinaudo hoger in. Alweer: ik ben benieuwd.

Geen opmerkingen: