woensdag 25 juli 2007

Random News

Het is rustig op de Italiaanse transfermarkt, te rustig. Daarom: random nieuws! FC Porto stelde vanmorgen zijn nieuwste spits voor: Ernesto Farias. Ziet er een toppertje uit: 205 wedstrijden en 95 goals voor Estudiantes, 80 wedstrijden en 42 goals voor River Plate en tussendoor een jaartje Europa. Waarom vertel ik dit? Omdat Farias in dat jaartje Europa in de spits van US Palermo stond. En hij daar, ondanks de aanwezigheid van Luca Toni als strijdmakker, in 13 matchen geen enkel doelpunt kon maken en zijn vertrek op algemeen gejuich werd onthaald door de fans. Nu mag Farias het dus nog eens in Europa proberen. Bij Porto ziet hij Mariano Gonzalez terug, zijn landgenoot en ex-teamgenoot bij Palermo. Gonzalez wordt voor het tweede seizoen op rij uitgeleend door Palermo, en voor de tweede keer aan een topclub. Ik zag Mariano altijd doodgraag spelen, en aangezien hij een sterke kracht was voor het team snap ik niet dat Zamparini Gonzalez zo graag uitleent.

Over uitlenen gesproken: Milan haalt Digao terug van bij Rimini. De Braziliaan werd een jaar uitgeleend aan de Serie B-club, maar kwam aan de Adriatische Zee niet verder dan 6 wedstrijden, waarbij hij allesbehalve een onvergetelijke indruk maakte. Waarom wordt Digao dan niet verkocht? Omdat hij het jongere broertje is van Kaka, en die wil niks liever dan met zijn broer in hetzelfde elftal spelen.

En de grote jongeren-opkuis bij Juventus blijft ook maar duren: Claudio Marchisio wordt voor een seizoen uitgeleend aan Empoli, en Felice Piccolo wordt voor de helft overgenomen door datzelfde Empoli. Juve wil volgens mij een waardige concurrent worden voor Milan in het 'Oudste Ploeg'-klassement.

Geen opmerkingen: