zaterdag 2 juni 2007

Transfergeruchten

  • Federico Balzaretti werd door Juventus op de transferlijst gezet, en kan rekenen op interesse van Fiorentina. De deal zou beklonken worden na het bekend maken van de nieuwe Juve-coach. Balzaretti was één van de smaakmakers van Juve dit seizoen, maar hij past niet binnen de 'ouwe zakken trekken meer aandacht'-politiek van Juventus.

  • Die nieuwe coach zou wel eens Claudio Ranieri kunnen zijn: Juventus gaat de strijd aan met Manchester City voor de Siciliaanse god. Moeilijke keuze als coach: kiezen tussen een Engelse kutploeg met een halfgevuld stadion en lelijke shirts, of een Italiaanse ploeg met een halfgevuld stadion en lelijke shirts.

  • Bij Parma vertrekt ook Giuseppe Rossi deze zomer terug, en dus is er nood aan opvolging. Palermo liet weten dat ze Igor Budan, waarvan de Sicilianen 50% bezitten, niet terugwillen en bieden hun aandeel aan bij Parma. Waarom zou Palermo hem ook terugwillen? Ze hebben een spitsenprobleem, Budan pist er dit jaar 13 in voor Parma, en ze hebben hem al voor de helft. Soms vraag ik mij af wie daar het transferbeleid uitstippelt.

  • Parma wil ook Simone Inzaghi, het broertje van, wegplukken bij Lazio. Inzaghi mocht dit seizoen 4 keer invallen, en scoorde niet. Makes sense...

  • Palermo-keeper Agliardi liet weten niet weg te willen bij Palermo, ondanks het feit dat hij na een paar fatale blunders zowat het hele seizoen het back-up slaafje was van Alberto Fontana. Als je als 23-jarige moet onderdoen voor een speler van 40, dan scheelt er iets. Uitlenen die handel!

  • Antonio Di Natale blijft volgens de TD van Udinese bij de Friulianen, en gaat niet naar Roma. Iaquinta, daarentegen, zou één van de volgende dagen bij Juventus tekenen. Een beetje hetzelfde verhaal als vorig jaar, en het jaar daarvoor. Als hij 42 is speelt Iaquinta waarschijnlijk nog voor Udinese.

  • Palermo heeft ook besloten om Inter en Juve wat tegen de schenen te gaan trappen, en de onderhandelingen rond Empoli-middenvelder Sergio Almiron wat lastiger te gaan maken. TD Rino Fosschi heeft volgende week een gesprek met zijn collega bij Empoli.

Geen opmerkingen: