donderdag 28 juni 2007

Calciomercato 1245: Livorno goes Loco

Nog leuker dan de onmogelijke transfergeruchten zijn de zotte transfers die wel lukken. En dit seizoen is dat de verdienste van Livorno. Gisteren stelden de Commies hun gedoodverfde opvolger voor Cristano Lucarelli voor: Francesco Tavano. Twee jaar geleden nog hét grote Italiaanse talent, maar na zijn vertrek bij Empoli zorgden miserabele passages bij Roma en Valencia voor de ontnuchtering. Nu tekent hij dus bij Livorno. Empoli speelt dit seizoen Europees, Livorno zal weer mogen strijden tegen degradatie. Ferme stap terug voor Tavano dus.

Een andere nieuweling bij Livorno is eikel pur sang Vikash Dhorasoo. Als iemand al 9 maand zonder club zit na zijn ontslag, is daar waarschijnlijk toch wel een reden voor? Aldo Spinelli ziet er geen graten in, en heeft de ex-speler van PSG en Lyon een vierjarig contract aangeboden. Dhorasoo passeerde al eens in Italië: zijn passage bij Milan 'flauw' noemen zou een serieus eufemisme zijn.

In other news: Reggina heeft zijn opvolger voor Walter Mazzarri gevonden. Massimo Ficcadenti zou volgend seizoen zijn Serie A-debuut maken. Grootste probleem: Hellas Verona wil Ficcadenti aan zijn contract houden, dat tot 2008 loopt, maar volgens de man zelf is er een clausule opgenomen waardoor hij niet mee moet naar de Serie C1. Wat ze bij Reggina zien in een coach die al twee seizoenen lang tegen de degradatie vecht snap ik ook niet.

Genoa, na Catania de meest bezige ploeg op de transfermarkt, heeft één van de meest gewilde spelers van het moment binnen gehaald: Papa Waigo verlaat Cesena, na er vorig jaar 15 doelpunten te hebben gescoord. Papa stond in de belangstelling van Palermo, Lazio en Atalanta maar kiest dus uiteindelijk voor nieuwkomer Genoa. Als Cesena ook Graziano Pellé nog kwijt raakt, kan ik al voorspellen waar de Zeepaarden binnen 2 jaar spelen.

Nog zo'n gewilde speler was Bolognees Mhurad Meghni. Napoli, Palermo en Lazio hengelden naar zijn diensten, maar uiteindelijk zorgde het geld voor de beslissing: Meghni draagt volgend jaar de lelijke shirts van de Biancocelesti. Bummer!

And last but not least: vorige week werd er beslist over het co-eigenaarschap van bepaalde spelers, namelijk van die waarvan de ploegen het onderling niet eens raakten. Belangrijkste resultaten: Stephen Makinwa, de excuusneger van Palermo, blijft bij Lazio voor een goeie 4 miljoen. Mooie zaak, zijn we vanaf. Belangrijker was de toekomst van Golden Boy Fabio Quagliarella. Na een prachtseizoen bij Sampdoria boden de Genuanen te weinig, waardoor Quagliagol volgend jaar bij Udinese aan de slag gaat. Onder voorbehoud natuurlijk.

Zowat alle dubbele contracten werden opgeheven bij Palermo, maar er werd wel één nieuwe afgesloten: full-time zageman, eikel en klein kind Andrea Caracciolo mag Quagliarella proberen opvolgen bij Samp. 50% bij Palermo, de andere helft naar Sampdoria: hopelijk bieden de Genuanen volgend seizoen wel genoeg, zijn we toch al van die schandvlek vanaf. Peace out.

Geen opmerkingen: