maandag 21 mei 2007

Speeldag 37: Europa!

Jaja, het is uiteindelijk toch gelukt: Palermo haalt voor het derde seizoen op rij Europees voetbal, en dat na een ronduit rampzalige terugronde. Dat Europa werd dan ook nog eens gehaald met schitterend voetbal, en dat was een klein mirakel na alle problemen van de afgelopen weken. Blijkbaar was Guidolin ontslaan en drie weken later terug binnen halen wat de ploeg nodig had om nog eens te kunnen winnen. 2-1 werd het tegen Siena. Nog miraculeuzer dan het resultaat, was de prestatie van Caracciolo. Nog geen 5 minuten goed gespeeld dit seizoen, en plots speelt hij de match van zijn leven en scoort hij een fantastisch doelpunt. Nog meer mirakels in Palermo, want ook Eugenio Corini stond op het veld. Niemand die het verwacht had na zijn uitlatingen aan het adres van Guidolin, maar hij stond er en bedankte met een weergaloze vrije trap. Wie me echter vooral opviel gisteren (en dat eigenlijk al een heel seizoen doet) was Siena-doelman Manninger. Talentvolle kerel, in het oog houden Zamp!

De enige ploeg die Palermo nog kon weghouden uit de UEFA Cup was Atalanta, maar de promovendus kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Inter, waardoor de ploeg uit Bergamo de Intertoto in mag. Bij Inter scoorde Luis Figo. Ik verschiet er van dat die nog weet waar de goal staat.

Palermo wordt in de UEFA Cup vergezeld van Fiorentina, dat niet verder kwam dan 2-2 bij Messina (twee doelpunten van Cristian Rigano. Laat die alsjeblieft niet terug naar de Serie B gaan!!!) en Empoli, dat een 3-0 voorsprong nog uit handen gaf tegen degradatiekandidaat Reggina: 3-3, waarvan twee goals door Nicola Amoruso. Zamp, in het oog houden man!

Voor Empoli is het de allereerste keer dat ze Europa in mogen, maar er was ook protest nadien: Chievo, nog zo'n degradatiekandidaat, verdenkt beide ploegen ervan om de match verkocht te hebben. Luigi Del Neri is volgens mij volledig gek aan het worden, want het was niet alsof Empoli al zeker was van die Europese plaats. Chievo won zelf wel, 1-0 tegen Ascoli. Voor de rest was deze speeldag precies een rustdag: Torino - Livorno, 0-0, beiden gered. Cagliari - Roma werd een fantastische wedstrijd: 3-2, Cagliari gered en Totti door 2 goals nu op 24. Lazio - Parma, 0-0, Parma is nog niet gered. Sampdoria - Catania: 1-0, Catania nog niet gered. Zaterdag was er wel spektakel: Udinese ging met 2-3 winnen in San Siro, waar Milan zich al aan het voorbereiden was op de CL-finale en zowat de hele basiself liet rusten.

Het grootste nieuws van deze speeldag was echter het feit dat zowel Angelo Peruzzi als Billy Costacurta afscheid namen van hun thuispubliek: Angelo hield zijn netten schoon en gaat rentenieren, Billy scoorde zijn eerste doelpunt in 15 jaar en wordt volgend seizoen assistent van Ancelotti. Succes mannen!

Geen opmerkingen: