maandag 28 mei 2007

Speeldag 37: Ciao Clivensi

De Serie A zit er weer op. En dat mag je gerust dubbelzinnig opvatten: zowel het seizoen 2006-2007, als het verblijf van Chievo. Bovenaan waren alle prijzen verdeeld, het enige wat we nog moesten weten was de naam van de ploeg die Messina en Ascoli volgend jaar mag gaan vergezellen in de Serie B. Het werd dus Chievo: bij het begin van het seizoen nog in de voorrondes van de CL, volgend jaar terug bij de Cadetti. Vijf teams konden nog degraderen, met Chievo als best geplaatste. De Vliegende Olifanten moesten echter als enige ploeg tegen een rechtstreekse concurrent, Catania, een ploeg die nog maar één overwinning had geboekt in heel de terugronde.

Het mocht echter niet zijn: Siena won met 2-1 van Lazio, Reggina vloerde CL-winnaar Milan met 2-0, Parma versloeg Empoli met 3-1, en Chievo verloor met 2-0 van Catania. Luigi Del Neri, de man die de successen naar Chievo bracht, mag nu gaan proberen om de ploeg terug uit de Serie B weg te halen.

Iets hoger in het klassement deden Sampdoria en Udinese er alles aan om deze zomer toch maar niet in de Intertoto-beker te moeten spelen: Samp nam afscheid van coach Novellino met een 5-1 afstraffing in Firenze, en Udinese blunderde zo hard dat Palermo er ging winnen met 1-2. Messina ging met stijl de Serie A uit: 4-3 verlies tegen Inter, twee goals van Cristian Rigano.

En geluk en verdriet lagen gisteren dicht bij elkaar:









1 opmerking:

Anoniem zei

de 4-3 van messina was tegen roma
inter won 3-0 tegen torino