dinsdag 15 mei 2007

Ranieri

Claudio Ranieri gaat Parma in de Serie A houden dit jaar, en dat heeft zo zijn gevolgen. In de twee jaar dat Claudio thuis op zijn luie reet zat na zijn vertrek bij Valencia, hoorde je ze niet. Nu hij met een ploeg vol jongeren een mirakel aan het presteren is, zijn ze er terug. De Engelse ploegen. Ranieri staat op ReadABet.com het sterkst genoteerd als opvolger voor de bij Manchester Shitty ontslagen Stuart Pierce, nog voor Houllier, Eriksson, Koeman en Paul Jewell.

Ze hebben volgens zichzelf de beste competitie ter wereld en doen niets liever dan met een bezopen façade brullen dat de Italianen spaghettivreters zijn die niks meer kunnen dan verdedigen. Daarom dat hun nieuwe supertalent een Italiaan is, en dat de meest gewilde coach van het moment een Italiaan is. Italië werd vorig jaar wereldkampioen met een volledig in Italië voetballende ploeg. Waar zat Engeland? Juist ja. Sterkste competitie, my ass.

Ach, laten we hopen dat Ranieri na zijn jaren bij Chelsea wel genoeg gezien heeft van Engeland en dat hij nog wat langer bij Parma (of Palermo) blijft. Want denk eens na: Ranieri heeft sinds zijn komst in Emilia een fantastische ploeg gebouwd die hoofdzakelijk bestaat uit youngsters. Parma is al jaren een van de grootste leveranciers van jong talent in de Serie A, en met spelers als Budan, Rossi en Gasbarronni zit er enorm veel potentieel. Geef Claudio een volledig seizoen, een tweetal nieuwe spelers en wat vertrouwen, en de mogelijkheden zijn eindeloos. En waar zit het talent bij Man City? In de vuisten van Joey Barton?

Geen opmerkingen: