maandag 30 april 2007

Speeldag 34: Jawel!

Het scheelde niet veel, en we hadden er de afwezigheid van Coppola, Lucarelli en Amelia voor nodig, maar Palermo heeft voor het eerst in meer dan twee maand nog eens een wedstrijd gewonnen! Na dubieuze penalties langs beide kanten zorgde David Di Michele voor een oververdiende 1-2 eindstand. Welgeteld 1 wedstrijd heeft het dus geduurd eer Gobbo en Pergolizzi het team weer met de neuzen in dezelfde richting hebben gekregen. Net op tijd, want Fiorentina begint akelig dichtbij te komen na een zuinige 1-0 tegen Chievo. De Clivensi, vorig jaar nog 4e na het Calciopoli-schandaal, staan daardoor weer op een degradatieplaats. En dat werd dan weer op gejuich onthaald bij de Hellas-fans, die al staan te springen om de Vliegende Olifanten volgend jaar terug aan de pakken in de Derby Veronese. Ze hadden het liever in de Serie A uitgevochten, maar wie het kleine niet eert...

Niet alleen bij de Hellas-fans was er gejuich. Ook bij de tifosi van Parma en Reggina klonken de vreugdekreten: Parma won alweer, 2-1 tegen Cagliari, en de Parmezanen bevinden zich plots op de 13e (!!!!!) plaats in het klassement. Nog één mirakel, en Claudio Ranieri kan gaan polsen bij de paus wanneer hij heilig kan verklaard worden. Reggina won met 2-3 van Ascoli, dat bij puntenverlies volgende week officieel degradeert. Twee goals van Nicola Amoruso zorgden voor de verlossing.

Catania won ook nog eens: 0-1 tegen Udinese, dat de wedstrijd beïndigde met 8 man. Catania won dan nog met een penalty. Conclusie: de Etnei zijn echt wel abominabel slecht bezig. Door het verlies van Empoli tegen Inter (3-1) komt Sampdoria na een 0-2 winst bij Siena ook weer aankloppen voor Europees voetbal. Milan won met 0-1 in Torino, en door de 0-0 in de Romeinse Derby springen de Rossoneri over Lazio naar de 3e plaats. Messina speelde scoreloos gelijk tegen Atalanta, en daarmee is alles over deze speeldag gezegd. Volgende week wel weer meer nieuws, maar nu heb ik het echt te druk :)

Geen opmerkingen: