maandag 2 april 2007

Speeldag 30: Veni, Vidi, Verdomme


Als er dit seizoen één ploeg is die mijn mond doet open vallen van verbazing en jaloezie, dan is het wel Lazio. Niemand die voor de start van het seizoen de Biancocelesti de Champions League-plaatsen zag halen, maar als ze zo blijven spelen is de tweede plaats een haalbaar doel. Strafpunten noch het vertrek van dragende kracht Massimo Oddo konden de Romeinen afstoppen, en dat allemaal met een jonge ploeg. Als je ziet wat voor talent daar rondloopt, dat steekt toch wel een beetje...de tandem Rocchi-Pandev doet het bijna even goed als het paarse duo Mutu-Toni. Lazio legde gisteren Udinese met groot gemak over de knie: 2-4. In de heenmatch werd het 5-0, dus de Udine-boys kennen de scorende kracht van Lazio intussen wel...

Ergens ook heel pijnlijk, die opmars van Lazio. Vooral voor Palermo-fans, zoals ondergetekende. Gisteren konden de Rosanero alweer niet winnen, dit keer tegen Torino, ondanks een constant overwicht. Dat constante overwicht had echter welgeteld twee doelkansen als resultaat, en dat is schaamtelijk. Dit seizoen begint steeds meer op een grap te lijken.

De match van het weekend was echter zaterdagavond al gespeeld: Roma - Milan. Geen van de twee haalde er iets uit: 1-1. Het is ondertussen ook wel geweten dat Alberto Gilardino al lang mijn beste vriend niet meer is, maar wat hij zaterdag weer ten toon spreidde moet er zelfs voor fans over zijn. Meneer mag er op na de rust, gaat na drie minuten als neer zonder een Romein in de buurt, en loopt de rest van de wedstrijd constant op scheidsrechter en teamgenoten te mekkeren. Ok, hij maakt ook een goaltje, maar zorgt dat voor een positieve indruk? Retard.

Inter profiteerde optimaal van het puntenverlies van Roma, door met 2-0 te winnen tegen Parma. Daar had het wel tijd voor nodig, want bij de rust stond het nog mooi 0-0. Maxwell en Crespo dachten echter niet aan een gelijkspel, en zorgden ervoor dat de Crosciati nog steeds in degradatiegevaar verkeren. Het doelpunt van Maxwell mag alleszins terugkomen in de top 10 van 2006-2007.

Grootste verliezer van het weekend moet toch wel Fiorentina zijn. Na een half uur al 2-0 voor tegen Atalanta, maar door goals van Loria en Doni weer geen volle pot in het Artemio Franchi. Grootste winnaar van de speeldag was dan weer Cristiano Lucarelli: Il Professore maakte vorige week duidelijk dat hij geen zin meer heeft in Livorno, maar gisteren leek er geen vuiltje aan de lucht: 4-1 winst tegen Catania, dat steeds verder wegzakt, waarvan 3 goals voor Lucarelli. Daardoor staat hij al mooi naast Toni in de topschutterslijst, met 15 potten. Gisteren scoorde hij ook zijn 100e in de Serie A. Volgend jaar bij Palermo, alsjeblieft!

Nog zo'n superspits is Fabio Quagliarella. Hij heeft dit jaar al een paar pareltjes tegen de netten geknald, maar dit doen weinigen hem na: aanpakken met de rug naar de goal, en van op 40 meter vanuit de draai de mooiste goal van het seizoen scoren. Laat het duidelijk zijn dat deze man talent heeft. Veel bracht het echter niet op, want Sampdoria bleef in Verona op 1-1 steken tegen Chievo. Voor de rest deden de degradatiekandidaten allemaal een slechte zaak: Ascoli ging met 4-1 verliezen in Empoli, dat nog kans maakt op de Champions League, Messina verloor met 2-0 bij Cagliari en Reggina ging zaterdag al onderuit tegen Siena: 1-0.

Geen opmerkingen: