donderdag 19 april 2007

Speeldag 22: maat voor niks

Speeldag 22, die geschrapt werd na de rellen in Catania, moest gisteren ingehaald worden. Het werd voor 99% een maat voor niks: Inter verloor voor de eerste keer dit seizoen en is nog geen kampioen en Parma begint te draaien. Voor de rest was het allemaal een beetje van hetzelfde als anders.



Milan ging op zijn elan door en ging met overdreven 2-5 cijfers winnen bij hekkensluiter Ascoli, al had de match een heel andere wending kunnen krijgen als Kalac in de beginperiode iets minder sterk had staan keepen. Milan verzekert zich met deze zege zo goed als zeker van Champions League-voetbal.

Ook Empoli wil Europa in, en door een 2-0 overwinning tegen Atalanta komen ze op de 5e plaats naast Palermo. Hoogtepunt gisteren was echter de terugkeer van Christian Vieri, die voor het eerst in meer dan een jaar nog eens op een voetbalveld stond.



Geen feest in Milano dus, want Inter ging met vrij harde 1-3 cijfers de mist in tegen Roma. Wat de nederlaag nog erger maakt, is dat het na 88' nog 1-1 stond. Maar wie anders dan Francesco Totti zette met zijn 21e van het seizoen de Romeinen op de juiste weg. In blessuretijd maakte Cassetti er ook nog 1-3 van. Inter had ook nooit gelijk mogen maken: de duik van Adriano was te belachelijk voor woorden, maar scheidsrechter Trefoloni trapte er met 2 voeten in.

Directe achtervolger Lazio moet de stadsgenoten een beetje laten gaan, want de Biancocelesti kwamen niet verder dan de beginscore bij degradatiekandidaat Chievo. Lazio beïndigde de wedstrijd met 8, nadat Zauri en Behrami (kopstoot) werden uitgesloten en de drie wissels al opgebruikt waren toen Mudingayi zich blesseerde.



Livorno hield de belangrijke drie punten thuis tegen degradatieconcurrent Cagliari, door onder meer een goal van wie anders dan 'Signore 99 Amaranto', Cristiano Lucarelli. Met 7 punten voorsprong op de 18e plaats lijkt Livorno dan ook gered.

Reggina won de Derby Dello Stretto tegen de buren van Messina met 3-1, waardoor de Peloritani hun ticketje naar de Serie B al zo goed als vast kunnen leggen. Echte wedstrijdbeelden waren er nog niet, maar hier kan je alle goals volgen vanuit de Curva. Reggina deed een fantastische zaak door te winnen, want bij verlies stonden ze terug op een degradatieplaats omdat Parma het onverwachte deed: 2-0 winnen tegen Fiorentina. Twee goals van Manchester-huurling Giuseppe Rossi. Eigenaardig moment: Viola-spits Pazzini die rood krijgt om een onverklaarbare reden, waarna Parma een mooi staaltje fairplay laat zien en Pazzini gaat vrijpleiten bij de scheidsrechter. Het rood wordt vervolgens ingetrokken...beelden hieronder. Verder wonnen Udinese en Siena tegen respectievelijk Samp en Torino: beiden 1-0.

Geen opmerkingen: