donderdag 5 april 2007

Degradatiespanning

Inter speelt los kampioen, dat is al een tijdje bekend. Maar voor de Champions League- en degradatieplaatsen komen nog heel wat ploegen in aanmerking. De CL is voor later, maar hier is de voorbeschouwing op de komende degradatiestrijd. Met nog 9 wedstrijden te gaan (8 voor Catania) zijn dit de degradatiekandidaten:


13.Catania 32 30
14.Siena 30 29
15.Cagliari 30 29
16.Chievo 28 29
17.Reggina 25 29
18.Messina 24 29
19.Parma 22 29
20.Ascoli 19 29

  • Ascoli lijkt een vogel voor de kat te gaan worden. 6 punten van een veilige plaats, met als eerstvolgende drie wedstrijden Lazio, Milan en Viola. Realistisch gezien heeft de ploeg uit de Molise dan nog 4 wedstrijden waarin minstens 7 punten gepakt moeten worden. Met 19/87 vrij onmogelijk.

  • Parma wordt een twijfelgeval: de laatste weken wordt er onder Ranieri mooi en goed voetbal getoond, maar de punten blijven uit. Het geluk van Parma is wel de kalender: van de laatste 9 wedstrijden zijn er 6 thuis, en bij die 9 zitten wedstrijden tegen Livorno, Catania, Cagliari, Messina en Chievo: de rechtstreekse concurrenten dus. Volgens mij gaan de Crosciati zich ook dit jaar weer redden.

  • Messina degradeerde vorig jaar, maar mocht door het Calciopoli-schandaal toch in A blijven. Dit jaar lijkt het echter toch zover te gaan zijn: de kalender toont nog wedstrijden tegen Inter, Lazio, Milan en Roma en rechtstreekse concurrenten Reggina en Parma. De Derby Dello Stretto wordt een bom dit jaar, maar ik zie Messina volgend seizoen in B.

  • Reggina had zonder de 11 strafpunten een rustig seizoen gehad, maar nu dus niet. Livorno, Messina, Ascoli en Chievo zijn na Inter volgende week de belangrijke matchen. 9 punten moeten voor de Amaranto genoeg zijn voor een verlengd verblijf, en dat is haalbaar.

  • In Verona moet het zeker knagen: vorig jaar nog 4e, en nu maar 4 punten boven de gevaarlijke plaatsen. Van alle kandidaten heeft Chievo veruit de sterkste ploeg (met spelers als Semioli, Obinna, Sicignano, Pellissier), maar zowel Del Neri als voorganger Pillon kregen de ploeg niet op 1 lijn. Chievo heeft een makkelijk programma, maar wel met 6 uitwedstrijden. En laat dat nu net het zwakke punt zijn van de Clivensi: 8 punten buiten het eigen Bentegodi-stadion.

  • Cagliari heeft een zwaar programma, maar genoeg kwaliteit om zich te redden. Op voorwaarde dat Suazo natuurlijk eindelijk zijn goeie vorm terugvindt.

  • Siena lijkt met +6 veilig te zijn, maar heeft wel nog 6 thuismatchen voor de boeg. Lijkt positief, maar Siena heeft de slechtste thuisreputatie van heel de Serie A.

  • Catania staat op +8 met een wedstrijd meer gespeeld, en lijkt gered. Maar: slechtste vorm van alle ploegen, gesloten stadions en in vrije val sinds de rellen. Twee maand geleden streden ze nog voor de 4e plaats, nu tegen degradatie.
My two cents? Ascoli mag het vergeten, Messina gaat niet profiteren van de terugkomst van Giordano en Catania pakt misschien nog 2 punten. Dat zijn volgens mij de grootste degradatiekandidaten.

Geen opmerkingen: