donderdag 8 maart 2007

Van paars naar Viola


Als we de Belgische kranten en de Gazzetta Dello Sport mogen geloven heeft Anthony Vanden Borre voor vijf jaar getekend bij Fiorentina. Coach Prandelli zou de 19-jarige verdediger van Anderlecht in Firenze willen gaan omvormen tot een middenvelder. Sta me toe even hartelijk te lachen.

Blasi, Donadel, Jorgensen, Liverani, Montolivo en Santana
. Een greep uit het huidige middenveld bij Viola. En daar zou Vanden Borre dan tussen moeten gaan schitteren? Laten we het hopen, omdat hij een Belg is, maar ik geloof er niks van.

Een ander probleem is de mentaliteit van Vanden Borre. Lui, licht onvlambaar en ongeduldig lijken niet direct de ideale eigenschappen om bij Fiorentina aan de bak te komen. In Italië moet je werken, en dat is iets wat AVB nog moet leren. Hoofdreden dat ik hem zie mislukken in het Artemio Francchi is zijn karakter. Met Ujfalusi en Mutu hebben ze bij Fiorentina al twee driftkikkers die ze onder controle moeten houden, en het is dus maar de vraag of ze er nog een derde bij willen. We zullen zien, Wilhelmsson doet het ondanks alle vooroordelen toch ook goed bij Roma...

Geen opmerkingen: