maandag 5 maart 2007

Speeldag 27: Rabbia Palermitana

Hier is het dit weekend allemaal om te doen. Twee loepzuivere penalties worden Palermo onthouden, Christian Riganò mag de 1-0 maken nadat Bakayoko de bal vanuit buitenspel aankrijgt voor de voorzet en Andrea Caracciolo krijgt rood voor protest. Scheidsrechter Nicola Ayroldi staat 100% zeker in het telefoonboek van Milan-preses Galliani, er is geen andere mogelijkheid. Milan moet en zal Champions League spelen. Bekijk het filmpje: Di Michele wordt quasi getorpedeerd in het strafschopgebied, de scheidsrechter laat doorspelen. De verdediger direct met de handjes de lucht in, terwijl hij in geen 100 jaar voor de bal ging. Tweede fase, voorafgaand aan de 1-0. Het gebeurt vlak voor de neus van de lijnrechter, en toch blijft de vlag naar beneden. Minstens twee meter buitenspel. Minstens. Fase drie: Caracciolo wordt in het strafschopgebied gehaakt door verdediger Parisi. Alweer geen penalty. Integendeel, rood voor Cara voor protest en dreigementen aan het adres van Ayroldi en als Lazio zijn inhaalwedstrijd wint, teruggezakt naar de vierde plaats. Sinds Catania niet meer gewonnen...

Een beetje pissig? You damn' got that right. Maar er werden natuurlijk ook nog gewoon eerlijke wedstrijden gespeeld:

  • Ascoli - Roma: Roma verliest twee punten tegen de laatste, maar het hadden er zelfs 3 kunnen zijn als Anderlecht-reject Wilhelmsson niet twee minuten voor tijd de 1-1 had gescoord. Volgens mij hebben ze in het Astridpark al lang spijt dat ze hem hebben verkocht.

  • Livorno - Inter: Inter wint alweer en neemt meer afstand, maar hét hoogtepunt was toch de vrije trap van Oppercommie Lucarelli. Genieten.

  • Fiorentina - Torino: Amper één week was het optimisme terug in Turijn, en toen moest er afgezakt worden naar Firenze. 5-1 op de broek, en weg goeie sfeer. Het bomber-duo Mutu-Toni draait op volle kracht, en als Viola zo blijft spelen komt de 4e plaats van Palermo ook nog in gevaar.

  • Parma - Reggina: zespuntenmatch in de kelder van het klassement, en ondanks alweer twee goals van Rolando Bianchi weer geen overwinning voor Reggina. Huurling Rossi maakt er in de 98e (!!!) minuut op penalty 2-2 van. Duur puntenverlies voor beiden.
Voorts won Lazio eenvoudig met 1-0 van Samp, alweer een goal van Rocchi, en ging Empoli winnen in Udine. De titel mag dan wel naar Inter gaan, voor de Europese en degradatieplaatsen in het razend spannend. Nu hopen dat de scheidsrechters nieuwe brillen krijgen tegen volgende week.

Geen opmerkingen: