donderdag 1 maart 2007

Eindelijk (aka Speeldag 26)

Eindelijk gedaan met die zever: Inter - Udinese, 1-1. 17 overwinningen op rij was meer dan genoeg, nu de volgende weken een paar keer de boot ingaan en Mancini's nek zal wel een paar maten krimpen.

Voor de rest was de 26e speeldag weer zo'n typisch Italiaanse pot midweek-voetbal: 7 gelijke spelen. Palermo speelt 0-0 gelijk tegen Milan, weer een gelijkspel, maar er zat veel meer in. Meer balbezit, meer kansen, minder geluk. Op Lazio na (3-1 tegen Catania) spelen alle rechtstreekse concurrenten gelijk, dus dit was de ideale kans om weer wat verder uit te lopen. Maar nee, alweer een kans verprutst.

Kansen verprutsen doen ze ook bij Parma. 0-0 bij mede-degradatiekandidaat en dus rechtstreekse tegenstander Ascoli. Op die manier blijf je niet in A. Beetje hetzelfde verhaal bij Messina. In normale omstandigheden moeten ze Empoli aankunnen, maar bij de Sicilianen draait het sinds de blessure van Riganò langs geen kanten, terwijl Empoli fantastisch bezig is. Gevolg: 3-1 op de broek.

Torino haalt De Biasi terug, en meteen de eerste overwinning na een reeks van 7 nederlagen. En dat tegen Cagliari, ook voor het eerst met een 'nieuwe' coach op de bank.

Hopen maar dat komend weekend beter wordt. Er staan alleszins een paar mooie duels klaar: een Siciliaanse derby tussen Palermo en Messina, degradatieduel Parma - Reggina, Lazio - Samp en ploeg in vorm Chievo tegen Milan. Benieuwd!

1 opmerking:

Anoniem zei

:( vuile udinese